zadania tg i prawdopodobieństwo
edwed: 1. oblicz tg a, jeśli a jest kątem ostrym, a sin2 a =0.64
2. Dane są zbiory A=(−5;1) oraz B, do którego należą wszystkie liczby x spełniające nierówność
x (x+2)≤2(x+2) Podaj wszystkie liczby całkowite należące jednocześnie do obu zbiorów.
Rozwiąż nierówność m−8x≥0 jeżeli m=log √39
3. Na pewnej loterii jest 120 losów a prawdopodobieństwo wygranej jeżeli kupujemy pierwszy los
jest 0.05. ile trzeba dołożyć losów wygrywających aby prawdopodobieństwo wygranej prze zakupie
pierwszego lodu wzrosło do 0.24.
25 lut 15:23
edwed: 1. oblicz tg a, jeśli a jest kątem ostrym, a sin2 a =0.64
2. Dane są zbiory A=(−5;1) oraz B, do którego należą wszystkie liczby x spełniające nierówność
x (x+2)≤2(x+2) Podaj wszystkie liczby całkowite należące jednocześnie do obu zbiorów.
Rozwiąż nierówność m−8x≥0 jeżeli m=log √39
3. Na pewnej loterii jest 120 losów a prawdopodobieństwo wygranej jeżeli kupujemy pierwszy los
jest 0.05. ile trzeba dołożyć losów wygrywających aby prawdopodobieństwo wygranej prze zakupie
pierwszego losu wzrosło do 0.24
26 lut 21:08