matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Miejsce zerowe
Wioletta:
Miejscem zerowym funkcji f(x)=4x+b jest x=3. Jak mam wyznaczyć b?
25 lut 14:10
Qulka:
f(3)=0 więc 12+b=0
25 lut 14:11
Wioletta:
Czyli pod tego x miałam tylko 3 podstawić. Dziękuje. Już wszystko jest jasne.
25 lut 14:13