Przekształcenie
Flinston: Jak mam przekształcić wykres funkcji f(x)=x−2√x2 na wzór g(x)=f(2−x)
25 lut 14:08
Frost:
g(x)=2−x−2*√(2−x)2
25 lut 14:08
J:
g(x) = (2−x) − 2√(2−x)2
25 lut 14:09
Flinston: Dziwnie zapisana jest tam funkcja g(x)=f(2−x) można ją jakoś przekształcić na to żeby x był na
początku
25 lut 14:13
J:
g(x) =f [−(x − 2)]
25 lut 14:16
Flinston: To na przykladzie :
Naszkicowac wykres funkcji f(x)=| √(x−1)2 −3 | oraz g(x)=(2−x)
25 lut 14:22
J:
najpierw określ dziedzinę funkcji f(x)
25 lut 14:30