matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o wyjasnienie i wyznaczenie asymptot ukośnej funkcji
jur:
f(x)=(x+1)
2
/2x
25 lut 12:03
M:
24 lip 06:04
:
1
1
f(x)=
(x+2+
)
2
x
1
W +
∞
asymptota ukośna y=
(x+2+0)
2
1
W −
∞
asymptota ukośna y=
(x+2+0)
2
24 lip 09:55