25 lut 11:59
rozpisanie: pomiędzy powinna być jeszcze pomarańczowa
25 lut 12:10
Saris:
n
∑1 = 1+1+...+1 − n razy
i=1
n
∑i = 1+2+3+...+n
i=1
25 lut 12:11
PW: Suma n jedynek to n. A ta druga suma − ze wzoru
na sumę ciągu arytmetycznego.
25 lut 12:12
kyrtap: Dziękuje wam wszystko jasne
25 lut 12:13
25 lut 12:50
kyrtap: skoro n dąży do ∞ to jak mogli zastosować wzór ten co podali z sinx?
25 lut 12:50
Saris: Masz wytłumaczone pod spodem. sinx/x=1 jeśli x−>0. Twoje x to pi/4n, a n−>
∞. Nie ma nawiasów
przy sinusach, źle się na to patrzy

.
25 lut 13:06
kyrtap: nie czaję Saris
25 lut 15:58
razor: | | sin(an) | |
znasz wzór liman→0 |
| = 1? |
| | an | |
| | π | |
an = |
| co dąży do 0 przy n → ∞ |
| | 4n | |
25 lut 17:06
kyrtap: | | | |
znam wzór tylko tam jest zamiast |
| takie wyrażenie |
| | | |
25 lut 19:26
kyrtap:
25 lut 19:51
prosta: to podziel licznik i mianownik tak, by w liczniku zostało 1.....i pozamiatane
25 lut 19:55
kyrtap: nie rozumiem ?
25 lut 20:07
25 lut 20:53
kyrtap: dziękuje Ci dobry człowieku
25 lut 21:15