matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz miare
aga:
Wyznacz miarę kata ostrego α, jeśli:
1−sin
4
α
3
=
cos
2
α
2
25 lut 09:37
J:
wskazówka: 1 − sin
4
x = (1−sin
2
x)(1+sin
2
x) = cos
2
x(1+sin
2
x)
25 lut 09:40
aga:
Dzięki wielkie
25 lut 09:56