matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
pablo:
5
x
+ 3·5
x−2
= 140 doszedłem do momentu
28
5
x
*
=140
25
dalej nie wiem co zrobic
24 lut 23:08
Mila:
5
x
+3*5
x
*5
−2
=140
3
5
x
+
*5
x
=140
25
28
25
*5
x
=140 /*
25
28
25
5
x
=140*
28
5
x
=5*25 5
x
=5
3
x=3 ===
24 lut 23:16