Wyrażenia algebrailczne
Krystek: hej kto wie jak to połączyć ale dobrze

1.) (3+x)
2 a.) x
2 − 16x + 64
2.) (3−2x)
2 b.) 9x − 12x + 4
3.) (−2+3x)
2 c.) x
2 + 6x +9
4.) (x−8)
2 d.) 4x
2 − 20xy + 25y
2
5.) (−2x+5y)
2 e.) x
4 − 4x
2y
2 + 4y
4
6.) (a
3 + 6)
2 f.) 4x
2 − 12x + 9
7.) (x
2 − 2y
2)
2 g.) a
6 + 12a
3 + 36
26 lis 17:24
BiebrzaFun : najtrudniejszy jest 6)
26 lis 17:38
Eta:
dla mnie równie łatwy jak i pozostałe

zastosować wzory ( a+b)
2 = a
2 +2ab +b
2 i ( a −b)
2= a
2−2ab +b
2
6/ ( a
3 +6)
2 = a
6 +12a
3 +36 =
g
26 lis 17:45
Eta:
7) (x2 −2y2)2 = x4 −4x2y2 + 4y4 = e
itd...............
26 lis 17:46
BiebrzaFun : do 6) nawet wzorów nie potrzeba ,bo jest tylko jeden przykład ze zmienną "a"
26 lis 17:48
marzena: wzory skróconego mnożenia i już nie jest trudne

26 lis 17:54
Godzio: 1 c
2 f to ja zrobilem te najtrdniejsze dalej se poradzisz
26 lis 17:57
marzena: (a+b)2=a2+2ab+b2
(a−b)2=a2−2ab+b2
a2−b2=(a+b)(a−b)
26 lis 17:59
krystek : dzięki

26 lis 18:22
Eta:
BiebrzaFun 
to ,że jedno ze zmienną "a" to jeszcze nie załatwia "sprawy"
a jak by było : a
6 +11a
3 +35 lub a
6 +12a
4 +36 ..... itd.....
26 lis 18:39