matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
piotreks:
czy mógłby ktoś sprawdzić czy dobrze
http://wgrajo.pl/?v=zadanie.jpg
24 lut 21:10
Michał:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=f%28x%29%3D%28x^3%2B2x^2%2B1%29%28x^2-x%2B1%29
Coś mi się nie zgadza, zawsze tutaj na wolframie możesz sobie sprawdzać rozwiązania
24 lut 21:49
prosta:
b)powinno być: g'(x)=−1
24 lut 21:54