matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
aneczka:
rozwiąż równania: a) (2x−3)(1−x)
3
(x+2)(x+1)
2
>0 b) x
3
−2x−4x+8≤0
26 lis 16:51
Godzio:
a) x=1,5 , x=1 , x=−2 , x=−1 x∊(−∞;−2) ∪(1 ; 1,5)
26 lis 18:26