matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rowananie
kaja:
rozwiąż równanie: sin(2x−
π
3
)= −1
24 lut 15:27
J:
3
⇔ sin(2x−π/3) = sin(3/2π) ⇔ 2x−π/3 =
π + 2kπ
2
24 lut 15:29
kaja:
czemu sinx(2x−π/3)=sin(3/2π)
24 lut 15:31
kaja:
sin*
24 lut 15:31
J:
bo sin(3/2π) = − 1
24 lut 15:37