26 lis 16:36
Mateusz: Nie ma rysunku zeby stwierdzic czy proporcja dobrze zapisana ale jesli dobrze to tak
rozwiązanie masz dobrze bo korzystasz z własności proporcji
26 lis 16:40
Agata 3: Dzieki ale rysować tu nie umiem
a podobnego nie znalazłam ( chodzi o własności proporcji)
26 lis 16:56
Mateusz: atk przysłwiowo mnozymy na krzyż tak jak ty to zrobiłas
26 lis 16:59
Agata 3: tak na krzyż mam nadzieje ze dobrze
26 lis 17:00
Agata 3: słuchaj mam jeszcze jedno zadanko lecz znowu będzie problem z rysunkiem
26 lis 17:02
Agata 3: Oblicz pole figury zakreskowanej
26 lis 17:06
Agata 3: figura ma 10 *10
F1 = F2 + F3
F2= 1/2 pole◯ r 5
F2 = p▭ 10/5 − F2
F2 1/2π 5
2 = 1/2 *25π = 12,5
F3= 50− 12,5π
F1= 12.5π+50π −12,5 = 50
Mateusz jak możesz to sprawdź
Narysować nie umiem , mam nadzieje, ze sie domyślisz ,o co chodzi
26 lis 17:20
Agata 3: jak źle popraw
26 lis 17:21
26 lis 17:26
26 lis 17:27
Mateusz:

Czy chodzi moze o cos takiego

i obliczyc pole zakreslonego obszaru
26 lis 17:34
Agata 3: tak! o to chodzi i obliczyć pole zakreślonego
26 lis 17:44
Agata 3: chyba ze trzeba wziąć 1/4 nie wiem
26 lis 17:46
Agata 3: chyba ze trzeba wziąć 1/4 nie wiem
26 lis 17:46
Agata 3: chyba ze trzeba wziąć 1/4 nie wiem
26 lis 17:46
Agata 3: Dobrze mam ,czy poprawka ( klasówka) !
26 lis 18:04
Agata 3: Czyli dobrze jest wyliczone tak?



Mateusz i jak to zadanko
26 lis 18:28
Agata 3: Na razie zmykam
26 lis 18:32