indukcja matematyczna
tego nie da się zrobić :( : Kompletnie nie wiem jak to dokończyć

Udowodnij stosując zasadę indukcji matematyczne:
sin
2α+sin
2 3α+...+sin
2(2n−1)=
n2−
sin4nα4sin2α
n≥1
Udowodniłam że jest to prawdziwe dla 1
zapisałam za pomocą k
i kompletnie nie wiem jak udowodnić dla k+1
mam postać
281343
24 lut 12:01
PW: Mści się niestaranność. Jak udowodnić coś, czego nie widzę?
Najpierw trzeba zapisać założenie indukcyjne (prawdziwość wzoru dla n = k), potem
sformułować tezę dla n = k + 1.
Mając te dwie rzeczy napisane, zobaczysz gdzie w dowodzie skorzystać z założenia indukcyjnego,
i z czym się borykać dalej.
Tam
281343 widać, że nie sformułowałaś tezy, bo piszesz "muszę dojść do tego". Nie
"musisz dojść do tego", ale pokazać, że lewa strona jest równa prawej, posługując się
założeniem indukcyjnym.
24 lut 13:39
tego nie da się zrobić :( : Kompletnie nie łapię tej indukcji

jak się do tego zabrac?
24 lut 14:03
Qulka: http://scr.hu/10cn/x5b6r
najważniejsze jest zamienienie tego co podkreślone na niebiesko zaraz po L na to
podkreślone po równa się korzystając z założenia
24 lut 14:08
Qulka: aa po 3° powinno być słowo Teza:
24 lut 14:09
24 lut 14:16
tego nie da się zrobić :( : no i właśnie robiłam z tym przykładem

i pojawia się problem z liczeniem dalej, kompletnie nie wiem jak zapisać te wszystkie sinusy
żeby coś z tego wyszło
24 lut 14:22