matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Zbyzek:
3x(x−2)+5=3+(+3x)
24 lut 11:54
M:
25 lip 06:02
M:
30 wrz 19:17
Jolanta:
3x
2
−6x+5=3+3x 3x
2
−9x+2=0 Δ=81−24=57
9+
√
57
9−
√
57
x
1
=
. x
2
=
6
6
30 wrz 21:27