matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
suma algebraiczna-uproszczenie
Lukasz:
hej czy to wyrażenie można tak uprościć: 5x
2
(x
2
+1)−(x
2
−2)(x
2
+3)=5x
4
+5x
2
−(x
4
+3x
2
−2x
2
−6)=5x
4
+5x
2
−x
4
−3x
2
+2x
2
+6=4x
4
+4x
2
+6
24 lut 11:34
blacky6:
dla mnie ok
24 lut 12:08