matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
nano93:
zadanie 1.:(obliczenia) Dana jest funkcja f określona wzorem :
⎧
−3x+1 dla x∊(−
∞
,1>
f(x) =
⎨
−5x +1 dla x∊(1,3)
⎩
2x+1 dla x∊<3,+
∞
)
liczba miejsc zerowych tej funkcji to : a.3. b.2 c. 1 d. 0
24 lut 10:18
J:
1
c) x =
3
24 lut 10:24
nano93:
czemu 1/3 ?
24 lut 10:24
J:
1
1
bo: −3*
+ 1 = 0 i
∊ (−∞,1>
3
3
24 lut 10:27