π | ||
sin5x+sin( | −x)=0 | |
2 |
5x+π2−x | 5x−π2+x | |||
2sin | cos | =0 | ||
2 | 2 |
π | π | |||
sin(2x+ | )*cos(3x− | )=0 | ||
4 | 4 |
π | π | |||
sin(2x+ | )=0 lub cos(3x− | )=0 | ||
4 | 4 |
π | π | π | ||||
2x+ | =kπ lub 3x− | = | +kπ | |||
4 | 4 | 2 |
π | 3 | |||
2x=kπ− | lub 3x= | π+kπ | ||
4 | 4 |
7 | π | π | π | |||||
x= | π+k* | lub x= | +k* | |||||
8 | 2 | 4 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |