26 lis 16:24
Dawiddic: no to masz
6*x−ile zapłacono za wode zimną w marcu
7*x−ile zapłacono za wode zimną w kwietniu
7*y−ile zapłacono za wode ciępłą w marcu
6*y−Ile zapłacono za wode ciepłą w kwietniu
x−cena wody zimnej za 1m3
y−cena wody ciepłej za 1m3
{6*x+7*y=547*x+6*y=50
26 lis 16:33
Dawiddic: Sorka ale zle nacisnelem i nie moglem dokonczyć i mi wyslalo

(tak przy okazji ten ułamek
wezcie jako uklad rownan):
Teraz dokoncze:
{
6x=54−7y / :67x+6y=50
{
x=9−7/6y7*(9−7/6y)+6y=50
{
x=9−7y63−8 1/6y+6y=50
Kurka muszę kończyć moze ktoś dokonczy za mnie...
26 lis 16:42