matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań
holy:
1
1
y=−
x
2
−3x−
2
2
x−y+3=0 Jak mogę rozwiązać ten układ równań?
23 lut 23:55
Eta:
1/ −2y=x
2
+6x+1 2/ 2x−2y+3=0 ⇒ 2x+x
2
+6x+1+3=0 ⇒ x
2
+8x+4=0 ,Δ=........
24 lut 00:01