Obliczyć granice ciągów
Suvak: Pomoże ktoś obliczyć takie granice:
W każdym n→
∞
2) a+n
(−1)n
3)[1+2(−1)
n+1+3(−1)
n+12]
Z góry dziękuję.
23 lut 23:44
Janek191::
| | n + 1 | | n + 1 | |
1) an = |
| = |
| = |
| | n*[ ln (n + 1) − ln n] | | | |
więc
n→
∞
24 lut 07:27
Janek191::
2) Popraw zapis
24 lut 08:00
Suvak: To drugie jest dobrze zapisane, chyba że źle przepisałem z tablicy, masz jakies propozycje
odnośnie tego przykładu? Dzięki za pomoc w pierwszym.
24 lut 08:21
Janek191::
2) an = n(−1)n ?
24 lut 08:36
Janek191::
A może an = n( −1)n
24 lut 08:38
Suvak: Tam na pewno jest a + n ale jeszcze sie upewnie, a 3 pomożesz?
24 lut 09:51