matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o odp
ewcia:
Okrag o promieniu 20cm narysowano w skali 1 : 5.Ile wynosi jego srednica?
23 lut 22:30
Janek191::
r = 20 cm
1
r
1
=
* 20 cm = 4 cm
5
więc d
1
= 2 r
1
= 8 cm ===============
23 lut 22:33