matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria analityczna
pinakolada:
Dwa boki trójkąta ABC zawierają się w prostych k:4x−3y=0 i l: 5x−12y=0.Dwusieczna kąta trójkąta przy wierzchołku A(0,0) może mieć równanie: A. y=x
5
B. y=
6
3
C. y=
4
7
D. y=
9
23 lut 18:49