matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Narysuj wykres funkcji
pat:
Narysuj wykres funkcji
2x−5
a) y=
x−3
−1
b) y=
+1
x+3
23 lut 14:33
J:
2(x − 3) + 1
1
a) =
= 2 +
.. .rysujesz hiperbolę:
x − 3
x − 3
1
y =
, przesuwasz o 3 w prawo i o 2 do góry
x
23 lut 14:38