kurde
Anonim: Moje:
| | x3+2x2−4x+7 | | 5x+25 | | x+5 | |
∫ |
| dx = ∫(x+3+ |
| )dx = ∫xdx +3∫dx +5∫ |
| = |
| | x2−x−6 | | x2−x−6 | | x2−x−6 | |
| 1 | | 8 | | 5 | |
| x2 + 3x + 5( |
| ln|x−3| − |
| ln|x+2|) + C |
| 2 | | 3 | | 3 | |
| | x+5 | |
I w sumie chodzi mi tylko o tę całkę 5∫ |
| . Nie wiem czy coś skopałem obliczając |
| | x2−x−6 | |
ja, czy jednak odpowiedź jest błędna.
Pomoże ktoś?
23 lut 14:21
Anonim: Help
23 lut 14:51
jakubs: sprawdzałeś/aś na wolframie ?
23 lut 14:53
Anonim: na czym? Oo
23 lut 14:54
23 lut 14:56
23 lut 14:57
Anonim: Czyli coś zrąbałem. Oki
23 lut 14:59
jakubs: Czemu, ta całka jest dobrze zrobiona
23 lut 15:03
jakubs: tzn policzona
23 lut 15:03
Anonim: źle podzieliłem przy obliczaniu A i B i stąd mój błąd, ale już ogarnąłem
23 lut 15:12