pigor: ..., np. tak :
(*)
x∊<0;2π> i
sin2x+sinx = cos2x+cosx ⇒
⇒ cos
2x−sin
2x+ cosx−sinx=0 ⇔ (cosx−sinx)(cosx+sinx)+1(cosx−sinx)=0 ⇔
⇔ (cosx−sinx) (cosx+sinx+1)=0 ⇔
cosx−sinx=0 v cosx+1+sinx=0:⇔
⇔
√2cos(
14π+x)=0
v 2cos
2x2+2sin
x2cos
x2=0 /:2 ⇔
⇔
14π+x=
12π+kπ
v cos
x2 (cos
x2+sin
x2)= 0 ⇔
⇔ (**)
x= 14π+kπ, k=0 v cos
x2=0
v cos
x2+sin
x2=0 ⇒
⇒
x2=
12π+kπ
v √2sin(
14π+
x2)=0 ⇔
(***)
x= π+kπ, k=−1,0,1 v
14π+
x2=kπ ⇒
x2= −
14π+kπ /*2 ⇔
⇔
x= −12π+2kπ, k=1 , stąd i z (*),(**),(***)
x∊{0,14π,π,32π,2π}.