matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
matura2015:
13
11
13
11
Wartość wyrażenia cos
π x cos
π + sin
π x sin
π jest równa:
12
4
12
4
1
odp:
2
nie mam pomysłu jak się za to zabrać
23 lut 10:40
5-latek:
To ja CI podrzuce
cos(x−y)+cos(x+y)
cosx*cosy=
2
cos(x−y)−cos(x+y)
sinx*siny=
2
Jeszce jeden sie moze kiedys przydac
sin(x+y)+sin(x−y)
sinx*cosy=
2
23 lut 11:18
matura2015:
Dzięki zrobione
23 lut 13:20
5-latek:
No i gitara
23 lut 13:22