matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
LOGARYTMY Liczba -1 jest wartością wyrażenia:
Piotr:
log
6
12+log
6
3−log
3
27 log
2
8−3 log
3
54−log
3
18 2log
1
/
3
3
23 lut 08:52
Janek191::
log
6
12 + log
6
3 − log
3
27 = log
6
( 12*3) − log
3
3
3
= = log
6
36 − 3*log
3
3= 2 − 3*1 = 2 − 3 = − 1
23 lut 09:00