matematykaszkolna.pl
czworościan Qulka: zawiodła mnie wyobraźnieemotka gdzie jest punkt przebicia http://scr.hu/10cn/5s5iz
22 lut 23:47
bezendu: Qulka Ty to zdjęcie kalkulatorem robiłaś ?
22 lut 23:49
Qulka: wiem wiem..widziałam dziś aplikację w telefonie co jak się najedzie na wzór równania to je rozwiązuje emotka niezły bajer ale ja się przywiązuję do rzeczy i dopóki mi nie padnie całkiem to mój archaiczny telefonik mi wystarcza emotka
22 lut 23:53
lel: podasz nazwę aplikacji ?
22 lut 23:59
jakubs: photomath coś takiego widziałem kiedyś w sieci
23 lut 00:00
Saris: Nie wierzę, żeby to coś rozwiązywało coś bardziej złożonego.
23 lut 00:01
Prosiak: łiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
23 lut 00:02
Qulka: na razie miało kłopoty, ale wierzę w naszych programistów emotka dopracuje się szybko emotka
23 lut 00:03
jakubs: Saris wystarczy, żeby aplikacja dobrze rozpoznawała, a z resztą nie będzie problemu emotka
23 lut 00:12
Qulka: a co z moim czworościanememotka
23 lut 00:12
Saris: hehe, nie będzie? To wlasnie mysle ze mniejszy problem jest z algorytmem zczytującym i rozpoznającym problem niż tym, który go rozwiąże.
23 lut 00:14
mysia pysia: kulko ja nie mam pojecia nie rozumiem nawet treści zadania więc Ci nie pomogę
23 lut 00:14
Daansa: Miejsce styku plaszczyzny z wysokoscia aleee to juz pewnie wiesz
23 lut 00:21
Qulka: ale w odpowiedziach była jakaś liczba, i jako wskazówkę kazali rozważyć płaszczyznę zwierającą wysokość postawy i wysokość ostrosłupa ... a mi wychodzi zeroemotka nawet model z geomagów nie pomógłemotka
23 lut 00:36
Hugo: Hugo programista dopracuje
23 lut 00:56
Daansa: rysunekchyba tak kurczaki musze sie zastanowic
23 lut 02:05
===: rysunek a co tu jest do liczenia?
23 lut 11:44
Qulka: no właśnie.. a w odpowiedziach jest wynik zdecydowanie różny od zera emotka
23 lut 11:51
===: bo pewnie jest błąd w treści zadania. Płaszczyznę pewnie poprowadzono przez krawędź podstawy (a nie wysokość) i środek krawędzi bocznej nie mającej wierzchołka z tą krawędzią podstawy
23 lut 12:01
Dziadek Mróz: rysunek
 a3 63 
h =

=

= 33
 2 2 
Z tego co czytam i rozumiem odległość to 0 O ile rzucamy inną wysokość ostrosłupa (Q).
23 lut 12:02
===: rysunek
23 lut 12:06
Qulka: przez krawędź podstawy było zadanie wcześniej więc raczej nie jest to właściwa poprawka
23 lut 12:20
===: Możliwy błąd przy składaniu. Sama widzisz, że jeśli jak w treści to wysokość ostrosłupa przebija płaszczyznę przekroju na wysokości podstawy czyli na płaszczyźnie podstawy
23 lut 12:30
Qulka: bałam się że może jednak czegoś nie widzę emotka zwłaszcza że w odpowiedziach jeszcze podali wskazówkę i książka ma któreś wydanie, więc raczej błędy w niej wyłapano bo niektóre świeżynki maja takie kwiatki, że aż się miło czyta (czasem widać jak ekspresowo na potrzeby zmian powstawały emotka )
23 lut 12:35
===:emotka
23 lut 12:52