matematykaszkolna.pl
Programowanie 52: Witam. Wiem, że forum matematyczne, ale może ktoś mi pomoże... Jakie polecacie książki do nauki języka C++ ?
22 lut 21:28
bezendu: Ja uczyłem się z symfonii i Zelenta na yt, a przede wszystkim książki mało się przydają trzeba kodzić i kodzić....
22 lut 21:34
52: Trzeba coś wiedzieć, aby kodzić
22 lut 21:35
Draghan: Najnowszą pozycję autorstwa Bjarne'a Stroustrupa. Nie no, żartuję. Widziałem w księgarni przyjemne tomisko "C++ 11 w teorii i przykładach" (? czy coś w ten deseń), niestety nie pamiętam autora. Książki S. Praty nie podobają mi się. Symfonia C++ już chyba jest stara. Ja uczyłem się głównie on−line.
22 lut 21:36
bezendu: Wystarczy wiedza z wykładów emotka Ale jak chcesz koniecznie książkę to Symfonia choć przestarzała już jest. ''Od zera do gier kodera'' albo http://cpp0x.pl/kursy/Kurs-C++/1
22 lut 21:37
52: Dzięki chłopaki emotka
22 lut 21:37
52: Poważnie wiedza z wykładów ci wystarcza? Zdolny jesteś...
22 lut 21:38
bezendu: Miałem bardzo dobrego wykładowce, i pisałem dużo w domu i tyle. Dla chcącego nie ma nic trudnego ! Jeszcze miałem ĆW+Laboratorium, nie wiedziałem to się pytałem oni od tego tam są emotka
22 lut 21:39
52: Z wykładów miałeś Pana Musz....?
22 lut 21:40
bezendu: M.P z Tym Panem którego Ty podajesz będę mieć na 3 semestrze podstawy automatyki i robotyki.
22 lut 21:41
52: Jest ich dwóch Wojciech i Robert
22 lut 21:41
bezendu: To nie wiem z którym, nie przejmuję się tym bo i tak to tylko teoria i dopiero na 3 semestrze emotka
22 lut 21:42
Draghan: Ja miałem na I sem. Pythona. I okropnego wykładowcę. I w dodatku tylko wykłady. W dodatku na siódmą rano. Trzy razy byłem na jego zajęciach, wow. Na pierwszym, ostatnim i jakimś w środku.
22 lut 21:42
bezendu: U mnie też wykłady od 7:30 ale prowadzący tak świetni tłumaczył, że aż chciało sie chodzić, Wziąłem z nim cały pakiet W+ĆW+L i nie żałuję bo cisnął ale się nauczyłem Bo jak ktoś jest zbyt lajtowy to nic się nie nauczysz ale zaliczysz
22 lut 21:44
52: bezendu Z podstaw automatyki i robotyki mam też laborki, Draghan Miałem podobnie z analizą...tylko że jeszcze ćwiczenia były emotka
22 lut 21:45
bezendu: 52 jesteś na tym samym wydziale więc masz takie same przedmioty przez pierwszy semestr, w drugim się tylko różnimy fizyką 3 i pAiR , ale to co ja mam teraz Ty będziesz mieć potem i odwrotnie emotka
22 lut 21:46
bezendu: A co do książek to mój prowadzący polecał jeszcze: Robert Lafore "Programowanie w języku C przy użyciu Turbo C++ " Bjarne Stroustrup "Język C++ " Robert Sedgewick "Algorytmy w C ++
22 lut 21:48
52: Ok dzięki emotka
22 lut 21:50
22 lut 21:52
52: OK emotka
22 lut 22:02