Funkcje kwadratowe
Ania : Wyznacz równanie paraboli , wiedząc że przecina ona osie układu współdłużnych w punktach A,B i
C, Naszkicuj tą parabolę. a)(0.3), B(1,0), C(1,1)
Wie ktoś jak to zarobić?
22 lut 20:27
5-latek:

Moze ktos wykombinuje
22 lut 20:36
===:
B=(1,0) i C=(1,1) nie mogą należeć do jednej paraboli .... to jakiś bzdet
22 lut 21:03
Ania : Też mi się tak wydaje, choć takie dostałam polecenie, W końcu to jest funkcja kwadratowa.
22 lut 21:09
===:
chyba, że odwrócony układ −
22 lut 21:11
5-latek: Punkt C nie przecina osi wspolrzednych
22 lut 21:11
Ania : Już wiem. Jest błąd w poleceniu, Powinno być A0,3) B(1,0) C(3,0)
22 lut 21:11
5-latek: Tez teraz o tym pomyslalem ze studia
22 lut 21:12
===:
...oj Aniu kręcisz jak koń pod górę.
Masz dwa miejsca zerowe. Napisz postać iloczynową ...wylicz a i masz to z głowy
22 lut 21:21
5-latek: Koń jak koń , Ale kręci jak siwka Pilsudzkiego

n
22 lut 21:23
Eta:

y= x
2−4x+3
22 lut 21:24
===:

y=a(x−1)(x−3)
3=a(0−1)(0−3) ⇒ a=1
22 lut 21:26
Ania : Dziękuje i przepraszam za pomyłkę.
22 lut 21:31