matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asymptotki
Archi:
Sprawdzi mi ktoś to zadanie ? wyznaczyć asymptoty i naszkicować wykres y=x+ e
−1/x
D: x∊R/ {0} lim
x−>0
− (x+ e
−1/x
)=
∞
lim
x−>0
+ (x+ e
−1/x
)= 0 as.pionowa x=0 a=lim
x−>+/−
∞
(x+ e
−1/x
)/x= 1 b=lim
x−>+/−
∞
(x+ e
−1/x
−x= 1 as. ukosna y=x+1
22 lut 20:12
Archi:
ktoś coś ?
22 lut 20:26
Mila:
Dobrze.
22 lut 20:38
Archi:
Dzięki
22 lut 20:56