funkcje
Kamila: Dane sa dwie funkcje okreslone dla wszystkich liczb rzeczywistych x wzorami f(x)=−5x+1 oraz
g(x)=5x. Ile wynosi liczba punktow wspolnych wykresow tych funkcji?
22 lut 19:15
Mila:
Naszkicuj wykresy, masz z tym problem?
22 lut 19:17
Kamila: odpowiedzi do tego zadania to
a 3
b 2
c 1
d 0
22 lut 19:18
Eta:
22 lut 19:18
Kamila: no z tym 5x tak
22 lut 19:18
5-latek:

Juz widzisz ?
22 lut 19:18
Kamila: tak
dziekuje wam bardzo
22 lut 19:19
Janek191::
Jeden punkt wspólny .
Funkcja f(x) = − 5 x + 1 jest malejąca, więc przetnie raz wykres funkcji rosnącej
g(x) = 5x.
22 lut 19:20
5-latek: Dobry wieczor Paniom

Pozdrawiam
22 lut 19:20