Funkcja kwadratowa
Ania : Dana jest funkcja f(x)=−2(x−2)2+4. Podaj współrzędne wierzchołka paraboli będącej wykresem
funkcji g .g(x)=−f(x)+1
g(x)=f(−x)+2
Wie ktoś jak to rozwiązać?
22 lut 19:04
Janek191::
f(x) = − 2*( x − 2)2 + 4
g(x) = − f(x) + 1
W = ( 2; 4)
W1 = ( 2; − 4)
W2 = ( 2 ; − 3)
Odp. W2 = ( 2 ; − 3)
================
22 lut 19:13
Ania : Dziękuje
22 lut 19:20
Janek191::

f(x) = − 2*( x − 2)
2 + 4
W = ( 2 ; 4)
g(x) = f( − x) + 2
W
1 = ( − 2 ; 4)
W
2 = ( − 2 ; 4 + 2) = ( − 2 ; 6)
Odp. W
2 = ( − 2 ; 6)
=================
22 lut 19:31
Eta:
Janek .... gary umyte?
22 lut 19:38
Janek191::
Tak
22 lut 19:39
Eta:
22 lut 19:39
bezendu:
Od czego jest zmywarka ?
22 lut 19:39
Eta:
"zmywarka" ? fajna laska
22 lut 19:40
bezendu:
22 lut 19:52