matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie liniowe
Osta:
Dla jakich wartości parametru a równanie |x−1|=2a
2
− 13a + 18 ma dokładnie jedno rozwiązanie? Podaj to rozwiązanie.
22 lut 18:33
prosta:
2a
2
−13a+18=0 to warunek na jedno rozwiązanie jest ono równe x=1
22 lut 18:35