matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układ równań
Aniax:
⎧
x+2y−z=−4
⎨
2y+z=2
⎩
2y=−2
22 lut 18:28
Janek191::
Z 3) y = − 1 Z 2) z = 2 − 2 y = 2 + 2 = 4 Z 1) x = − 4 − 2y + z = − 4 + 2 + 4 = 2
22 lut 18:30