matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
kyrtap:
proszę o sprawdzenie całki bo coś nie zgadza mi się ze zbiorem i wolframem:
dx
1
dx
∫
= −
∫
=
2−3x
2
3
2
x
2
−
3
1
1
√
2
x−
√
3
−
ln|
| =
3
√
2
2*
√
3
√
2
x+
√
3
√
3
√
3
x −
√
2
√
3
x +
√
2
−
|(
)/(
)| + C =
6
√
2
√
3
√
3
√
6
√
3
x −
√
2
−
ln|
| +C
12
√
3
x +
√
2
22 lut 18:18
Trivial:
policz pochodną z wyniku.
22 lut 18:20
kyrtap:
22 lut 18:21