Rachnek prawdopodobienstwa
kaa: Niech A,b ⊂Ω oraz P(B) = 0,5 i P(A|B) = 0,3. Wtedy P(B − A ) jest równe ?
Proszę o pomoc jak sie za to zabrac
22 lut 15:52
paula: masz może wynik gdzieś? bo nie chcę Cię wprowadzać w błąd..
22 lut 16:01
kaa: niestety mam tylko cztery wyniki do wyboru :
A) 0,35
b) 0,2
C) 0,15
D)0,1
22 lut 16:03
paula: hm.. żaden z nich mi nie wyszedł więc się poddaję.
a tam w zadaniu jest P(A/B)?
22 lut 16:05
pigor: ..., np. tak :
P(A−B)= P(B)−P(A∩B)= P(B)−P{B)*P{A/B)=
= P(B)(1−P(A/B))= 0,5(1−0,3)=
0,35 ,... odp. A). ...
22 lut 16:13