matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sdf
Kamil:
Pole trójkąta ABC jest równe 45cm
2
. Wyznacz długość boku AB, wiedząc, że CA=15, kąt CAB=60 stopni
22 lut 15:24
5-latek:
1
Wzor na pole trojkata jest taki P=
*a*b*sinα
2
Wylicz z tego wzoru a wszystko masz dane
https://matematykaszkolna.pl/strona/503.html
patrz ostatni wzor
22 lut 15:41
5-latek:
Jesce nie policone ?
22 lut 16:06