matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Aaron:
Sin
2
240/cos300 =?
22 lut 13:27
5-latek:
Znasz wzory redukcyjne ?
https://matematykaszkolna.pl/strona/430.html
policz ile wynisi sin240 i podnies do kwadratu to samo z cosinusem np sin 240=sin(180+60)= .......
22 lut 13:32
Aaron:
Ok juz rozumiem dziękuje bardzo !
nie wiedziałam co zrobić z tym kwadratem na początku
22 lut 13:35