matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczba całkowita
matema:
wykaz ze liczba x= 1/( √3+√2 ) + 1/ (√2 +1) −√3 jest całkowita
22 lut 10:20
irena_1:
1
1
√
3
−
√
2
√
2
−1
+
−
√
3
=
+
−
√
3
=
√
3
+
√
2
√
2
+1
3−2
2−1
=
√
3
−
√
2
+
√
2
−1−
√
3
=−1 ∊ C
22 lut 11:17