Qulka
jakubs: Qulka jesteś ?
22 lut 03:45
22 lut 10:50
22 lut 13:12
jakubs: https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/l/t1.0-9/1503389_899696573384969_7374705895324691700_n.jpg?oh=c8ab1454f76bb7d03f54bb39de8342f2&oe=5586218B
zadanko 3 b)
wyznaczyłem obraz:
lin((1,1,2,−1),(1,−1,0,1),(0,0,0,0),(0,1,1,−1))
Teraz zrobić z tego macierz i ortongonalizować ją tak ? bo iloczyny skalarne wektorów są różne
od 0.
1 1 2 −1
1 −1 0 1
0 0 0 0
0 1 1 −1
22 lut 14:21
Saris: co do a) to musisz sprawdzić liniową niezależność tych wektorów, żeby wyznaczyć bazę i wymiar.
albo policzyć dim Ker f i wtedy dim Im f = dim R4 − dim Ker f i z tego można wywnioskować
przykłądową bazę Imf i jej wymiar.
b) nie wiem, bo tego nie miałem u siebie.
22 lut 15:12
jakubs: a) zrobiłem, tutaj właśnie przy b) chciałbym się upewnić, bo teraz chcę zrozumieć algebrę, a
nie jechać głupimi schematami
22 lut 15:14
jakubs: Qulka,
Qulka gdzie jesteś wybawicielko moja ?
22 lut 15:39
Qulka: W pracy. Będę koło 21.
22 lut 16:18
jakubs: Dobrze poczekam
22 lut 18:36
Qulka: powoli jestem
22 lut 20:43
jakubs: Okej, to jak będzie Pani już tak całkiem, to bardzo proszę zerknąć na post 14:21
22 lut 20:51
jakubs: ?
22 lut 22:06
Qulka: oderwali mnie od komputera, czasem trzeba w domu pouczestniczyć w życiu
22 lut 22:12
jakubs: Będziesz do północy ?
22 lut 22:14
Qulka: jestem pewnie do rana
22 lut 22:19
bezendu:
22 lut 22:20
Qulka: wektory powinny być ortogonalne
22 lut 22:20
Qulka: bezendu

a to z Tobą mam się na fizykę umówić
22 lut 22:23
jakubs: Tak tak, czyli tę macierz którą podałem muszę zortogonalizować i wtedy będę miał wektory, z
których będę mógł zrobić rzut, dobrze rozumiem ?
22 lut 22:24
bezendu:
Tak, tak zabiegany byłem w tygodniu. Nawet nie wiem od czego zacząć

do opanowanie aż dwa
Tomy Holidaya w 15 tygodni i jeszcze elektromagnetyzm. Nie spamuję Jakubowi
22 lut 22:26
Qulka: tak
22 lut 22:34
22 lut 22:34
22 lut 22:34
jakubs: b|vn oznacza iloczyn skalarny ?
22 lut 22:37
Qulka: tak
22 lut 22:40
jakubs: W zadanku 5 rozumowanie poprawne ?
22 lut 22:45
Qulka: z dołu stronki wynika że musisz zrobić P−1w
22 lut 22:50
jakubs: Kurde źle patrzyłem na wektory, jeszcze raz ..
22 lut 22:51
jakubs: Dobra już rozumiem, czyli wB'=P−1*wB
22 lut 22:53
Qulka: tak
22 lut 22:53
jakubs:

zadanko 6, tylko zmienię sobie np. symetria osiowa względem y−z=0.
To wtedy mam f(x,y,z)=(x,z,y)
22 lut 23:04
Qulka: tak
22 lut 23:07
jakubs: z 4 sobie poradziłem i wynik zgadza się z wolframem

Chyba trzeba iść spać, a jutro nie wiem chyba na cud liczyć
22 lut 23:25
Qulka: wyspać się

a cuda się zdarzają częściej niż myślisz
22 lut 23:41
Dziadek Mróz:
22 lut 23:43
jakubs: Dziadku a co to ?
Qulka oby jutro się udało
22 lut 23:50
Qulka: trzymam kciuki
22 lut 23:51
jakubs: Idę spać, dziękuję
Qulko za pomoc
23 lut 00:25
Qulka: Powodzenia

będzie dobrze
23 lut 00:26
jakubs: ZDAŁEM !
Dziękuję Pani
Qulko za pomoc

Uzbierałem wszystkie 33 ects'y
23 lut 13:43
23 lut 13:57
jakubs:
23 lut 13:59
Dziadek Mróz:
23 lut 15:27