matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czemu to tak?
Zaz:
Mógłby mi ktoś rozpisać bardziej krok po kroku...? Bo mi wychodzi inaczej a powinno być tak...
a
√
2
/2
= 1+
√
2
a−a
√
2
/2
21 lut 23:40
pigor:
..., np. tak :
1
2
a
√
2
1
2
a
√
2
=
=
a−
1
2
a
√
2
1
2
a(2−
√
2
)
√
2
√
2
(2+
√
2
)
2
√
2
+2
=
=
=
=
2−
√
2
(2−
√
2
)(2+
√
2
)
4−2
2(
√
2
+1)
=
=
1+
√
2
. ...
2
21 lut 23:46
Eta:
√
2
a
2
2
a
√
2
a
√
2
/*
=
=
=........
√
2
a−a
2
2
2a−a
√
2
a(2−
√
2
)
22 lut 01:01
Zaz:
dzięki wielkie!
22 lut 11:22