;)
ania: | | 1 | |
Rozwiąż nierówność x2+y2+z2<x+y+z− |
| . Mogłabym prosić o jakieś wskazówki jak się do |
| | 2 | |
tego zabrać?
21 lut 20:13
Saizou :
ale to jest nieprawda bo dla x=y=z=−1 otrzymamy
21 lut 20:17
kleszcz: No kurde jak się z reguły takie rzeczy robi uporządkuj wyrazy(poprzenoś) i zobacz co ci
wyjdzie.
21 lut 20:18
5-latek: Co prawda −12=−1 ale i tak to nie jest prawda tak jak napisal Saizou
Musisz to przepiszc dokladnie
21 lut 20:27
Saizou :
5−latek ale tam jest x2+y2+z2=(−1)2+(−1)2+(−1)2=1+1+1=3
21 lut 20:42