matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
Loka:
Granice
4x
2
−9
lim
3−2x
x→1
1
2
Wyszło mi 0 ?
21 lut 19:21
Eta:
(2x−3)(2x+3)
f(x)=
= −2x−3
−(2x−3)
3
g= f(
)=........... = −6
2
21 lut 19:24
Loka:
Dziękuję, nie zauważyłam
21 lut 19:32