matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierownosci
Kinia13:
Jak rozwiązać nierówność (x−1)(x
2
+x−1)≤0
21 lut 19:00
Eta:
Miejsca zerowe : x=1 v x
2
+x−1=0 , Δ=5 ,
√
Δ
=
√
5
−1+
√
5
−1−
√
5
x
1
=
v x
2
=
2
2
Odp:
x∊ ....................
21 lut 19:11