a + (a − 1)−1 | 1−(a2 + x2) | ||
* [1 − | ] | ||
1 − (a − 1)−1 | 2ax |
1 | a(a−1)+1 | a2−a+1 | ||||
a+(a−1)−1=a+ | = | = | ||||
a−1 | a−1 | a−1 |
1 | a−1−1 | a−2 | ||||
1−(a−1)−1= 1− | = | = | ||||
a−1 | a−1 | a−1 |
1−(a2+x2 | 2ax−(1−(a2+x2 | 2ax−1+a2+x2 | ||||
1− | = | = | = | |||
2ax | 2ax | 2ax |
a2−a+1 | a−1 | a2+2ax+x2−1 | a2−a+1 | a2+x2+2ax−1 | |||||
* | * | = | * | = | |||||
a−1 | a−2 | 2ax | a−2 | 2ax |
(a2−a+1)(a2+2ax+x2−1) | a4+2a3x−a3+a2x2−2a2x−ax2+2ax+a+x2−1 | ||
= | |||
2ax(a−2 | 2a2x−4ax |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |