matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
Loka:
Proszę o pomoc
3x
2
+2x
lim
6x
2
−2x
x→0
1
Wyszło mi:
, a ma byc −1
2
21 lut 18:13
Eta:
x(3x+2)
3x+2
f(x)=
=
x(6x−2)
6x−2
2
x→0 lim f(x)= f(0)=
= −1
−2
21 lut 18:18
Janek191::
x*( 3 x + 2)
3 x + 2
f(x) =
=
x*( 6 x − 2)
6 x − 2
więc
3*0 + 2
2
lim f(x) =
=
= − 1
6*0 − 2
−2
x→0
21 lut 18:19
Eta:
I znów P[Janek]] .......wysyła "klony" rozwiązań
21 lut 18:21
Janek191::
Dzięki za usuwanie
21 lut 18:30
Loka:
Dziękuję bardzo!
Już rozumiem
21 lut 18:35