rownanie
matema: rozwiaz rownanie : x3+5x2+6x=0
21 lut 18:01
Kacper:
Wyłącz x przed nawias.
21 lut 18:02
kleszcz: x(x2+5x+6)=0
x1=0
x2+5x+6
Δ=25−4*1*5
Δ=1
√Δ=1
Δ>0.−−−−Dwa rozwiązania.
x2=−3
x3=−2
Więc równanie ma trzy rozwiązania
x1=0 v x2=−3 v x3=−2.
21 lut 18:36
kleszcz: Oczywiście razy 6.
21 lut 18:37
5-latek: Wybacz kleszcz ale uczen powinien wiedziec jak sie wyciaga x przed nawias (taka wskazowka
powinna wystarczyc
A juz rozwiazywac rownanie kwadratowe
21 lut 18:42
kleszcz: Tak tylko rozwiązałem na wypadek, gdyby matema miał lub miała problem z wynikiem w końcu jakoś
trzeba to sprawdzić.
21 lut 18:46
kleszcz: Wszędzie zdarzają się ludzie na różnym poziomie, na przykład w szkole bywają tacy co potrafią
płynnie porozumiewać się po angielsku i są tacy, którzy uczą się nazw owoców i zwierząt na
pamięć w 2 klasie liceum(na prawdę znam taką grupę, która się tego uczyła).
21 lut 18:49