suma algebraiczna S ...
xyz: suma algebraiczna S przyjmuje wartość 3 dla x=2 oblicz współczynnik a
a) S = x3+ax+5
b)S=ax4−x2−1
prosze o rozwiązanie tego zdania
21 lut 16:39
irena_1:
a)
23+2a+5=3
8+2a=−2
2a=−10
a=−5
21 lut 20:59
irena_1:
b)
a*2
4−2
2−1=3
16a−4=4
16a=8
21 lut 20:59
Nicol: Sumę algebraiczna S przyjmuje wartość 5 dla x=2 . Oblicz A
S= 3x2 −2x2 + ax − 1
4 paź 15:40
Krzysiek60: Po co wyciagasz stare posty i jeszce w dodatku piszsesz pewnie zle
S= 3x2−2x2+ax−1
S= 6x−4x+ax−1 tak to nalezy odczytac
4 paź 16:25