Pole trójkąta ABF.
kleszcz: Dany jest graniastosłup prawidłowy trójkątny ABCDEF o podstawach ABC i DEF i krawędziach
bocznych AD, BE i CF. Oblicz pole trójkąta ABF wiedząc, że |AB| =10 i |CF| = 11. Narysuj ten
graniastosłup i zaznacz na nim trójkąt ABF.
Nie za bardzo rozumiem o co chodzi...
21 lut 16:33
irena_1:
k
2=11
2+(5
√3)
2=121+75=196
k=14
21 lut 17:17
kleszcz: Dobra rzeczywiście nie było trudne, tylko z rysunkiem większy problem miałem niż z zadaniem
21 lut 17:24
kleszcz: dzięki.
21 lut 17:25
kleszcz: Swoja droga zarąbisty rysunek, wszyściutko widać
21 lut 17:29